Παραλαβή Πρώτων Υλών
 
Home You are here: Αρχική
 
 
   
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ "ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)"

Εδώ ζυμώνεται-ψήνεται:Ραδιοφωνικό σποτ

Παραλαβή Πρώτων Υλών

 1. Προηγείται η παραλαβή και αποθήκευση των υλικών που είναι ευπαθή και ευαλλοίωτα
 2. Κατά την παραλαβή πρέπει να ελέγχουμε την καθαριότητα του μέσου μεταφοράς, την θερμοκρασία και αν μεταφέρονται άλλα προϊόντα, εκτός τροφίμων.
 3. Η τοποθέτηση των πρώτων υλών στα μέσα μεταφοράς πρέπει να διασφαλίζει την υγιεινή και να αποκλείει την κακή στοίβαξη.
 4. Πρέπει να ελέγχουμε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα πρέπει να έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση και οσμή του είδους τους. Εάν υπάρχει κάποιο ανεπιθύμητο ή ασυνήθιστο χαρακτηριστικό επιστρέφουμε την ποσότητα στον προμηθευτή.
 5. Όλες οι πρώτες ύλες πρέπει να παραδίδονται συσκευασμένες.
 6. Η ημερομηνία λήξης πρέπει να αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Ακόμη, να λαμβάνεται υπόψη ότι τα προϊόντα να χρησιμοποιηθούν νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης. Εάν το προϊόν έχει λήξει δεν το παραλαμβάνουμε.
 7. Οι πρώτες ύλες δεν πρέπει να έχουν ξένα σώματα ή σημάδια προσβολής προσβολής από έντομα και τρωκτικά.
 8. Η επισήμανση πρέπει να είναι σωστή και σύμφωνη με το περιεχόμενο της συσκευασίας και το είδος που παραγγείλαμε.
 9. Η συσκευασία πρέπει να είναι άθικτη χωρίς σημάδια φθοράς και παραμόρφωσης.
 10. Δεν επιτρέπεται η είσοδος των οδηγών στο χώρο της αποθήκης ή της παραγωγής της επιχείρησης.
 11. Εάν κατά την παραλαβή παρατηρηθεί συσκευασία με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ενημερώνεται αμέσως ο υπεύθυνος της επιχείρησης και ελέγχεται όλη η παρτίδα.
 12. Σε περίπτωση που το προϊόν χαρακτηριστεί μη ασφαλές ή ακατάλληλο επιστρέφεται στον προμηθευτή. Εάν δεν μπορεί να επιστραφεί άμεσα κάποια παρτίδα προϊόντων, αυτά αποθηκεύονται σε ξεχωριστή αποθήκη με ειδική σήμανση « απαγορεύεται η χρήση τους».

Copyright © 2010 Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης "Προφήτης Ηλίας"    Σχεδιασμός και φιλοξενία Ad Hoc

Top