7η Artozyma 2016 - Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & ετοίμων προϊόντων
 
Home You are here: Αρχική | Δραστηριότητες | 7η Artozyma 2016 - Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & ετοίμων προϊόντων
 
 
   
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ "ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)"

Εδώ ζυμώνεται-ψήνεται:Ραδιοφωνικό σποτ

7η Artozyma 2016 - Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & ετοίμων προϊόντων Featured

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση  ομάδων για τη διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού, από 26 έως 29 Φεβρουαρίου 2016, Helexpo-ΔΕΘ

 

Σας ενημερώνουμε και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε  στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2016 στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Gruppo fl και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας» στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της «ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2016» και είναι υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

 

Το Πρωτάθλημα που αποτελεί θεσμό κύρους και προβολής για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου στο εξωτερικό διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα -μετά από την επιτυχή του εκκίνηση στην «ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2010»- και προβλέπεται να διαρκέσει  όλες της  ημέρες λειτουργίας της έκθεσης «ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2016».

 

Στους τελικούς που θα διεξαχθούν από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχουν συνολικά έξι (6) ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα προκριθούν κατά σειρά  προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής και εφόσον πληρούν τους όρους  συμμετοχής.

 

Στόχοι της διοργάνωσης:

1) Η προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν»,  στην Ελλάδα, μέσω ενός διαγωνισμού που απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά και μαθητευόμενους αρτοποιούς.

2) Η εξερεύνηση, ο εντοπισμός και η παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονων δυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο.

3) Η ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την επαγγελματική άμυλα των διαγωνιζομένων.

4) Η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς και γνώσης, ενός κόμβου επικοινωνίας και μάθησης για «μικρούς» και «μεγάλους» αρτοποιούς, μελλοντικούς αρτοποιούς, προμηθευτές και εμπόρους του κλάδου.

5) Η καθιέρωση μιας διοργάνωσης εθνικού –και όχι μόνο- επιπέδου που να είναι πηγή δημιουργίας για καινούργιες τάσεις, να συμβάλλει στην επαγγελματική πρόοδο του κλάδου και να αποτελέσει συντεχνιακή παρακαταθήκη για τις μέλλουσες γενεές των αρτοποιών στην Ελλάδα.

6) Δημιουργία Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας με σκοπό την συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς στο πλαίσιο ανάλογων εκθέσεων αρτοποιίας προκειμένου να αναδειχθούν οι ποικιλίες και τα είδη του ελληνικού ψωμιού, ο παραδοσιακός φούρνος και τα ιδιαίτερα αρτοποιήματα της κάθε περιοχής της χώρας μας.

 

Οι ομάδες που  θα προκριθούν θα αποτελούνται από τέσσερα (4) μέλη και θα διαγωνιστούν στα παρακάτω θέματα:

Ημέρα 1η: παραδοσιακό ψωμί,

Ημέρα 2η: πρωινό στον φούρνο,

Ημέρα 3η: καλλιτεχνικό ψωμί (θέμα ελεύθερο).

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις, καθώς και αναλογική συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας.

 

Σας επισυνάπτουμε τους όρους και τους κανονισμούς του διαγωνισμού, με την προσδοκία να ανταποκριθείτε θετικά.

Η συμμετοχή σας είναι για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά και ενισχύει το κύρος του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού.

Η οργανωτική επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού σας ευχαριστεί εκ των προτέρων.

 

Για να διαβάσετε τους κανονισμούς του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού πατήστε εδώ (αρχείο pdf.)

 

 

 

Copyright © 2010 Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης "Προφήτης Ηλίας"    Σχεδιασμός και φιλοξενία Ad Hoc

Top