Ακολουθήστε μας:

Διεύθυνση:

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54624

Τηλέφωνο: 2310 277644

Fax: 2310 274770

E-mail: info@artos-sath.gr

Ζύμη Κουρού

Υλικά

Ζύμη Κουρού
500 γραμμ. Αλεύρι
250 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γραμμ. γιαούρτι
1 αυγό
1 κ. γλυκ. αλάτι
3 κ.σ. κεφαλοτύρι

2 κ.σ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε στο κέντρο παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.
Αφού ενωθούν τα υλικά, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο.

Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, πλάθουμε σε μπάλες και τις τοποθετούμε σε μεμβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα 2 φύλλα με τον πλάστη.

Για πίτα το πάχος του κάθε φύλλου πρέπει να είναι περίπου 3 χιλιοστά’
Αν κάνουμε τυροπιτάκια το φύλλο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο παχύ.