Ακολουθήστε μας:

Διεύθυνση:

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54624

Τηλέφωνο: 2310 277644

Fax: 2310 274770

E-mail: info@artos-sath.gr

Title Image
Συνταγές
  • Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας με σύρμα Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο ζεστό

  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε στο κέντρο παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Αφού ενωθούν τα υλικά, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο.

  • Ζεματάμε το καλαμποκάλευρο με καυτό νερό έως ότου να φουσκώσει. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε απαλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας  να ωριμάσει, στη συνέχεια τεμαχίζουμε και αφήνουμε να ωριμάσει.

  • Ζύμωμα 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα 6/10 λεπτά στην 2η ταχύτητα Θερμοκρασία ζύμης 27/28ο C Χρόνος ανάπαυσης 30 με 40 λεπτά Θερμοκρασία ψησίματος 250ο C με μείωση στους 200ο C Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό, το κονιάκ τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σε ένα

  • Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα ζυμώνουμε για

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι προσθέτουμε την άχνη, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα .

  • Αναμειγνύουμε στο μίξερ όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε μετά τα υγρά ζυμώνουμε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τους σπόρους. Ψήνουμε στους 180ο C για 30/40 λεπτά

  • Αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά, προσθέτουμε στο νερό το κονιάκ και ρίχνουμε και τα υγρά ζυμώνουμε καλά. Ψήνουμε στους 180ο C για 25/30 λεπτά